Pestszentlőrinc, Pestszentimre

 
 
 
 
 
 
 
 
A Magyar Védőnők Egyesületének ajánlásával oktatunk

„Egyesületünk szakmai napjain 2010-ben lehetőségünk volt megismerni a Helen Doron által kidolgozott csecsemő kortól alkalmazható nyelvelsajátítási módszert.
Az anyanyelv mellett használt idegen nyelv hazánkban igen kevés embernek adatott meg, az pedig hogy anyanyelvi szinten beszéljen két vagy több nyelvet még kevesebbünknek. Szüleink, nagyszüleink korosztályában nem volt ritka azokon a tájegységeken ahol több nemzetiség élt, hogy a gyerekek egyszerre több nyelven kezdtek el beszélni, az egyik nagymamával németül, a másikkal magyarul, az iskolában pedig szlovákul beszéltek.

Napjainkban azonban ezek a lehetőségek sajnos elsimultak.

A megismert Helen Doron módszer viszont egy új lehetőséget kínál azoknak a szülőknek, kik szeretnék gyermeküket az iskolában a nyelvtanulás terén könnyebb helyzetbe hozni.
Kiváló lehetőség a többnyelvű családok számára is, hogy a nagymamákkal tudjanak szót váltani a felcseperedő gyermekek, vagy akár a nyelvet munkakörükben használó de éppen gyeden, gyesen lévő anyukák ne essenek ki a gyakorlatból.

Nagy előnye és pozitívuma a módszernek, hogy a baba-mama fogalakozások a szülőkkel együtt zajlanak, játékosan, zenével, a gyermek minden érzékszervét megmozgatva adja át az ismereteket, azaz sajátítja el a nyelv használatát és nem „tanul”. A módszer a korai fejlesztés jó példája, és hozománya, hogy egy másik nyelv használatára is felkészít, ami Európai Uniós polgárként gyermekeinknek már nélkülözhetetlen lesz a boldoguláshoz.”